Η ιστορία μας

Το εστιατόριο Μεθυσμένη Πολιτεία βρίσκεται στην Τρυπητή της Μήλου, στο δρόμο προς τις Κατακόμβες. Το 1996 ο Γιώργος Ευριπίδης μετέτρεψε το παλιό λιοτρίβι του πατέρα του σε ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο που προσφέρει γνήσια Μηλέικη κουζίνα.

Μεθυσμένη Πολιτεία – Το εστιατόριο μας

Το όνομα της επιχείρησης είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι και επιλέχθηκε γιατί, λόγω της εκπληκτικής θέας προς τον κόλπο της Μήλου, οι επισκέπτες “μεθούν” από τις όμορφες εικόνες και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα που περιβάλλει το εστιατόριο.

Σήμερα, η Μεθυσμένη Πολιτεία είναι ένα από τα πιο καθιερωμένα εστιατόρια της Μήλου. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, που δεν υπάρχει αλλού στο νησί, η μοναδική ατμόσφαιρα του περιβάλλοντα χώρου και πάνω απ’ όλα τα γευστικά πιάτα είναι οι λόγοι που ο κάθε επισκέπτης της Μήλου θα πρέπει να γνωρίσει το εστιατόριό μας.

Η συνέντευξη του Γιώργου Ευριπίδη στο ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ του touristorama
Μεθυσμένη Πολιτεία - Πιάτα που ξεχωρίζουν

Πιάτα που ξεχωρίζουν

Οι γεύσεις της Μεθυσμένης Πολιτείας είναι γνήσιες ελληνικές και πολύ αγαπημένες. Το μενού περιλαμβάνει μαγειρευτά φαγητά με ντόπια κρέατα (κόκκορα, μοσχάρι, αρνί), ψητά της ώρας, θαλασσινά, ζυμαρικά και ποικιλία ορεκτικών, με τα μηλέϊκα πιτάκια να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ξεχωρίζουν τα ντολμαδάκια, το μοσχαράκι στιφάδο με καραμελωμένα κρεμμύδια, οι λαχανοντολμάδες, το κοκορέτσι και το αρνάκι απ’ τον ξυλόφουρνο. Γενικά, το ότι πολλά φαγητά φτιάχνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και όχι σε ηλεκτρικό ή με γκάζι, τους δίνει μια χαρακτηριστική γεύση που κάνει τα πιάτα αυτά πεντανόστιμα!